Повинні пройти певні щаблі росту і все, що запланували - обов'язково здійсниться

Начальник ФК "Агробізнес" Віталій Павлович Керепко розповів про шлях розвитку команди та плани клубу на найближче майбутнє.

Ми пройшли перший етап

Якщо повертатися до питання ідеї створення футбольного клубу, мотиви створення такого клубу, то однозначно така ініціатива належить співвласнику товариства "Агробізнес" Олегу Собуцькому. Вже досить тривалий час, відколи товариство працює на ринку, зокрема в нашому районі, виникла така ідея, щоб покращити одну з соціальних складових - створення футбольного клубу. Одразу було констатовано, щоб це було зроблено без всіляких бюджетних коштів, без всіляких інших спілок. Була ідея створення ФК Агробізнес тільки за рахунок видатків, які проводить це товариство.

В кінці 2015 року ідея набула нового поштовху. Завершив виступи на професійному рівні і повернувся додому наш вихованець Андрій Донець, який, вважаю, має колосальний досвід. Він пограв як професійний футболіст під орудою багатьох тренерів в Україні, починаючи від Михайла Фоменка і закінчуючи тернопільською Нивою у першій лізі... Ці обставини додатковим чином спонукали, щоб повернутися до створення футбольної команди.

Було проведено загальне обговорення серед людей, які виношували цю ідею і могли сприяти втіленню в життя, внаслідок яких ми розпочали свою діяльність взимку на початку 2016-го року.

Взимку базовим видом є міні-футбол. Для цього щоб розпочати підготовку нової команди, охопити тих людей, які цікавлять тренера, йому звичайно потрібно було їх бачити, бачити як в своїй команді, так і в інших командах. Визначити кращих з кращих. Тому що пріоритет в створенні ФК"Агробізнес" - це якомога вищі результати. Участь в чемпіонаті області - це перемога. Участь в чемпіонаті Україні серед аматорів - це перемога. І так далі в майбутньому.

Нелегко завжди тільки перемагати. Бо ми знаємо, що футбол - це командна конкурентна гра, дуже важко бути постійно на лідерських позиціях, проти таких команд суперники грають з подвійною силою, намагаються доказати, що вони теж чогось варті. Тобто дуже непроста місія бути непереможним, але ми розпочали взимку серйозну роботу, перемогли в чемпіонаті хмельницької області з міні-футболу, окреслили коло базових гравців, яких планували залучити до весняно-осіннього циклу, участі в чемпіонаті області з футболу, участь в чемпіонаті України серед аматорів. Такий перший шлях ми пройшли. Розпочали як і всі команди, які бачать мету в подальшому розвитку - з підготовчого періоду, який стартував у березні і тривав до середини квітня 2016 року.

Було проведено багато контрольних ігор, було переглянуто багато гравців. Одні задовільняли вимоги тренера, від послуг інших  в силу тих чи інших обставин було відмовлено, але була проведена продуктивна робота і ми вийшли на формування тренерського складу. Якщо до нього спочатку входили лише головний тренер, начальник команди та адміністратор, то згодом штаб поповнили тренер Ігор Шишкін, спортивний директор Євген Синьков та тренер по воротарях Сергій Добропольський, а також лікар команди Ярослав Яремішин. Тобто футбольна команда набула вже такого формату, який мав бути повноцінним.

Тепер, коли вже тривають футбольні змагання в чемпіонаті області, та загальноукраїнському аматорському турнірі, ми бачимо, що кожен з керівників та з тренерського штабу має свій напрямок, свою нішу роботи. Й не так легко сьогодні високо підняти планку рівня організації роботи, але кожен має свій напрямок роботи. Говоримо так як є - ще теж вчимося. Дещо для нас є нове, на дещо дивимось як працюють інші...

Разом з тим цю мету яку мали, участь в чемпіонаті україни серез аматорів, ми здійснили. Думаю, що в перший рік становлення команди дійти до фіналу, стати віце-чемпіонами серед аматорів - це неабиякий успіх. Так, ми максималісти, хотіли б виграти, багато з нас як уболівальники були в Умані, бачили фінальний матч.  Так, наш суперник у  фінал - це вже повноцінна команда другої ліги. Ми теж прагнемо до цього, але повинні пройти певні щаблі росту і все, що запланували - обов'язково здійсниться, тому що є сьогодні колектив однодумців, починаючи від керівництва команди, закінчуючи гравцями команди. Всі сьогодні знають чого вони хочуть і чітко намічено шлях, куди команда має рухатися, до чого прагнути.

Не думаю, що зупинемось пожинати плоди із здобутих перемог

Зараз ми різко збільшили кількість глядачів у домашніх зустрічах у Волочиську. Якщо раніше в нас на футбол приходило 200-300 глядачів, то зараз постійно маємо майже тисячу глядачів, які систематично приходять на футбол. Щось глядачам подобається, щось ні. В кожного є своя думка - кожен знає як тренувати команду, як правильно проводити заміни, воліє, щоб тільки були перемоги, але ми знаємо, що так не буває, щоб тільки перемагати. Це є мистецтво - робити висновки з поразок. Якщо команда, тренерський штаб роблять висновки з невдач, то команда рухається далі у своєму розвитку, якщо починають пожинати плоди з постійних перемог, то команда зупиниться в рості. Думаю, що з досвідом, який має Андрій Анатолійович, наш головний тренер, нас таке не чекає, будемо розвиватися.

"Мають бути комфортні умови для повноцінних занять спортом"

Сьогодні є плани в Товариства "Агробізнес" по покращенню матеріально-технічної бази... Зараз приймаємо суперника на стадіоні "Юність". Це, можна сказати, зразок радянської спортивної споруди, що була побудована з розрахунку на ту кількість жителів, яка існувала у ті часи, побудована старими методами, але зараз будівля передана в комунальну власність територіальної громади волочиської... Відверто скажу, що ТОВ Агробізнес всіма силами, фінансовими в першу чергу, сприяє тому, щоб сьогодні цей стадіон мав принаймні такий вигляд, який може мати на даний час. В подальшому є плани, які не хотілося б наперед озвучувати, але є  плани розвитку інфраструктури... Вже зараз перебуваючи на стадіоні можемо це відчути...

Футбольне поле на сьогодні є одним з кращих в області. Нещодавно відреконструйовані трибуни з боку навчально-виховного комплексу. Пройшло більше десяти років, відколи не реконструювалися лавки с сторони капітальної будівлі, тобто стоїть питання обновлення частини трибун й плануємо з цього боку теж налаштувати процес реконструкції. Щоб глядачам було комфортно переглядати такі матчі.

Якщо говорити про внутрішні приміщення стадіону, то протягом останніх чотирьох років, коли ще не було в ТОВ "Агробізнес" футбольної команди, для дітей, учнів юнацької спортивної школи намагались створити комфортні умови, дати можливість повноцінно займатись спортом.

Зокрема було зроблено реконструкцію роздягалень, підведено гаряче водопостачання. Якщо раніше поняття "тепла вода" було далеке, то зараз без теплої води не обходиться жоден спортивний захід, вона використовується і під час навчально-тренувального процесу, і в дітей, юнаків, дорослих. Проблемне питання закрите.

В 2016 році ми виходили з того, що нам потрібно буде приймати гостей, футбольні команди з усієї України, яким потрібно створити комфортні умови для підготовки до матчів. Було прийнято рішення про капітальну реконструкцію гостьової роздягальні. Зараз там поставлена нова плитка, зовнішній вид роздягальні суттєво змінено, поставлено автономний санвузол, бойлер з гарячою водою, тобто зараз у команд, що завітають до Волочиська, складеться враження, що тут дбають про комфортні умови для спортсменів.

Зрештою зроблено це не лише для футболістів. А, наприклад, для тих дітей, що навчаються в спортивній школі. Зокрема, зовсім близько знаходиться відділення важкої атлетики...

Головний меседж керівництва - ми не повинні звертати увагу ні інших, дивитись, що в когось не так, а повинні робити все для того, щоб у нас було найкраще...

Такий шлях нелегкий. Бо збоку легше спостерігати, радити, а коли бути в цьому процесі, коли в державі неоголошена війна...

Не лише футбол...

Товариство "Агробізнес" займається не лише напрямком утримання футбольного клубу, а в силу тих чи інших обставин долучається до різних меценатських проектів. Виділяються кошти на підтримку наших вояків в зоні АТО, на соціальну складову футболу і т.д. Підтримуємо ще таку складову як ветеранський футбол: в минулому це були ветерани київського Динамо, зараз, як пріоритет, - збірна України. Тобто є напрямки, по яких йде робота, витрачаються кошти. А щоб кошти долучити до бездоходних проектів, в сьогоднішніх нелегких умовах їх ще треба заробити. При теперішніх важких умовах для бізнесу, цінах на енергоносії і т.п...

Звичайно, власники краще володіють вичерпною інформацією, але ми, керівники команди це розуміємо...

Немає жодної гривні заборгованості...

На сьогоднішній день в нас немає жодних невирішених фінансових питань. Немає жодної гривні заборгованості перед гравцями, іншими людьми, що долучені до організації проведення футбольних матчів, перевізника, який нас обслуговує і інших. Тобто в таких умовах, коли ми нікому нічого не винні, комфортно працювати.

Все поволі, все поступово...

Існують такі думки - почнемо з першості області, одразу потім перейдемо в другу лігу, першу лігу. Ні, ми цим шляхом вирішили не йти, пішли шляхом черговості.

Пограли весною 2016 року в аматоському чемпіонаті... Зараз починається  ще один повноцінний чемпіонат України серед аматорів, вже за формулою "осінь-весна". Думаю, що за результатами цього чемпіонату сформується позиція стосовно другої ліги і влітку 2017 року. Вважаю, що керівництвом Товариства "Агробізнес" буде прийняте рішення чи йдемо далі, чи як регіональна команда будемо мати аматорський рівень і на ньому досягати певних результатів.

2009-2013 Karacool. ( - - ) www.karacool.com.ua free templates Joomla

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ 2023/24. ПЕРША ЛІГА
ЧЕМПІОНСЬКА ГРУПА
20.04.2024 5 тур  
  14.30  
АГРОБІЗНЕС
Волочиськ
  МАРІУПОЛЬ
Маріуполь
 
Волочиськ, стадіон "Юність"

ПЕРША ЛІГА 2023/24. Чемпіонська група

М   Команда   І   В   Н   П     М      О 
1  Карпати 22 18 3 1 41-12 57
2  Інгулець 22 15 4 3 43-14 49
3  Лівий берег 22 14 3 5 49-13 45
4  Епіцентр 22 9 9 4 31-24 36
5  Маріуполь 22 8 10 4 25-19 34
6  Полтава 22 9 7 6 40-32 34
7  Агробізнес 22 9 6 7 22-20 33
8  Вікторія 22 8 7 7 20-23 31
9  Прикарпаття 22 7 9 6 29-21 30
10  Кудрівка-Нива 22 7 9 6 24-26 30

 

ДЮФЛУ 2023/24. ПЕРША ЛІГА. Група 3

U17

 М  Команда  І   В   Н   П    Р/М    О 
1 ДЮФА Динамо (Львів) 10 7 2 1 20-5 23
2 АФ Скала 1911 (Стрий) 10 7 2 1 23-7 23
3 Динамо Інвест (Львів) 10 6 2 2 15-10 20
4 Арсенал (Чернівці) 10 4 1 5 24-19 13
5 Галичина (Львів) 10 3 3 4 12-17 12
6 Агробізнес-ДЮСШ 10 3 1 6 14-19 10
7 ДЮСШ-3 (Ів.-Фр.) 10 3 1 6 15-20 10
8 ДЮФК Ніка-05 (Ів.-Фр.) 10 0 2 8 11-35 2

 U15

 М  Команда  І   В   Н   П   Р/М   О 
1 АФ Скала 1911 (Стрий) 10 10 0 0 50-5 30
2 ДЮФК Ніка-05 (Ів.-Фр.) 10 8 1 1 42-8 25
3 ДЮФА Динамо (Львів) 10 6 1 3 25-9 19
4 Галичина (Львів) 10 4 4 2 27-11 16
5 Арсенал (Чернівці) 10 2 3 5 16-16 9
6 Агробізнес-ДЮСШ 10 2 2 6 10-30 8
7 Динамо Інвест (Львів) 10 1 1 8 5-29 4
8 ДЮСШ-3 (Ів.-Фр.) 10 1 0 9 4-71 3

ДЮФЛ XO 2023/24

U13

  М   Команда Ігор  В   Н   П   Р/М   О 
1 Агробізнес-ДЮСШ 5 5 0 0 10-2 15
2 ДЮСШ-1 Хмельн. 5 3 1 1 8-4 10
3 М-Мрія Хмельн. 5 2 2 1 12-5 8
4 Поділля Хмельн. 5 2 0 3 6-7 6
5 Новатор Хмельн. 5 1 1 3 6-8 4
6 КДЮСШ ППО ХАЕС Нетішин 5 0 0 5 1-17 0

 U11 група 1

 №  Команда Ігор  В   Н   П   Р/М   О 
1 ДЮСШ-2 Кам.-Под. 4 4 0 0 21-2 12
2 ДЮСШ-1 1 Хмельн. 4 2 1 1 13-2 7
3 Фортеця Кам.-Поділ. 4 2 0 2 18-11 6
4 Агробізнес-ДЮСШ 4 1 1 2 7-7 4
5 ДЮСШ-1 2 Хмельн. 4 0 0 4 0-37 0