50 днів канікул в групі А: клигання, сподівання, перспективи

Огляд з табору суперників волочиського Агробізнеса по Другій лізі.

Потрудившись протягом чотирьох літньо-осінніх місяців 2017 року, команди пішли на відпочинок і значної кількості інформації з клубів не надходить, однак поки "ногобої" відпочивають, відновлюючи сили, керівництво, тренерські штаби, селекція команд та інші суміжні служби продовжують працювати на благо та перспективу своїх команд. А в окремих випадках у цьому беруть участь навіть губернатори.

Ми систематизували інформацію, що надходила, чи просочувалася з команд суперників.

Використано матеріал з офіційних сайтів клубів-суперників та спортивного порталу sportarena, що чи не найбільше з інших видань приділяє увагу чемпіонату України в Другій лізі. 

Спробуємо згідно отриманої інформації підвести підсумки та розповісти про плани наших опонентів після 50-и днів відпустки.

Є кілька особливостей турніру в північно-західному дивізіоні Другої ліги 2017-2018. Сезон мав розпочатися з хорошого набору по 12 команд в обох групах з ритмічним та самодостатнім календарем. Та ще до початку змагань друга команда "Черкаського Дніпра" вибула із Групи А. Пройшло кілька перших турів і проблеми продовжились - ще три команди були під загрозою зникнення і могли практично розвалити групу... Та в результаті не стало лише ФК Тернопіль. Полісся та Арсенал-Київщина, через певний період перебування в стані "клінічної смерті", вийшли з честю із скрутної ситуації, навіть створивши ряд сенсацій в деяких поєдинках.  

Другою особливістю Групи А є те, що на думку бататьох майже не залишилося інтриги у боротьбі за вихід в Першу лігу. Переважна більшість фахівців вважають, що команди, які згідно регламенту, вийдуть в Першу лігу, вже відомі. Вони відірвалися від опонентів на велику очкову відстань і дістати їх за десять весняних турів іншим суперникам буде нереально.

Та, на наш погляд, в групі А ще не все вирішено, і після кількох місяців перерви в чемпіонаті можливе все. Впевнені, що весною в турнірі північно-західної групи продовжиться цікава боротьба та збережеться інтрига.

Мабуть так вважають і інші, адже, як ми побачили на прикладі окремих команд, суттєве відставання від лідерів не заваджає їм проводити активну селекцію у міжсезоння, принаймні на перспективу.

Прикарпаття (Івано-Франківськ)

Перед останнім матчем Прикарпаттю "у спину дихала" тернопільська Нива, яка програла свій останній матч 2017 року. Наступного дня, 5 листопада, програв ще один безпосередній претендент на першу лігу, Нива-В. Прикарпаття провалило матч з Агробізнесом, але зберегло відстань в 11 очок від третього непрохідного місця. Команда може комфортно почуватися весною, залишається лише не допустити великих провалів... Матчів залишилось небагато, а очковий запас - великий. 

Вже зараз видно, що весною в команді очікується багато кадрових змін. Команду може покинути ключовий захисник, який може перейти в УПЛ, залишили клуб два воротарі, та на зміну можуть прийти першолігові гравці...

Старт зимового збору - 22 січня

ПІШЛИ (МОЖУТЬ ПІТИ):
ПРИЙШЛИ (ЙДУТЬ ПЕРЕГОВОРИ):
в. Юрій СЕМЕНІВ
п. Назарій ГУМЕНЮК
п. Богдан ДЕНЕГА
з. Василь ПРИЙМАК (Верес)
в. Іван ПІЦАН (Оболонь-Бровар)
 п. Андрій ВАЦЕБА (Арка, Польща)
н. Василь ЦЮЦЮРА (Нафтовик-Укрнафта)
Роман БОРИСЕВИЧ (Покуття, Коломия)

 

Нива (Тернопіль)

Як заявляв восени головний тренер Ниви (Тернопіль) Сергій Задорожний, перед командою не стояло завдання виходу в Першу лігу. Разом з тим команда чіплялася за очки від матчу до матчу. Це нормально, адже відсутність завдання підвищитись в класі не відміняє прагнення зайняти в турнірній таблиці якомога вище місце. У підсумку Нива (Тернопіль) закріпилася на третьому. Стала єдиною командою, яка завдала поразки лідеру. Була командою з репутацією найкращого захисту в групі, доки її не зіпсував Агробізнес, "відімстивши" за попередню поразку нищівним 5:1.

Нива могла на зимову "слячку" піти більш переконливою, але в останньому турі поступилася реанімованому Арсеналу-Київщина - 1:2. Результатом сезону стали серйоні перетрубації в команді, яка непогано виступила - покинули клуб велика кількість гравців...  В чому причина таких змін сказати важко, як і про плани на зараз єдиного в Тернополі професіонального клубу. Який і далі грає... десь "на районі", а не у рідному місті з хорошою футбольною історією...

У Ниви в грудні єдине обновлення - Сергій Андреєв, який перейшов з Вінниці. Цього захисника головний тренер команди Сергій Задорожний вважає одним з найсильніших в Другій лізі.

Наразі очікуємо на нові імена у третій команді групи А і дуже обновлену тернопільську Ниву побачимо ближче до весни...

ПІШЛИ (МОЖУТЬ ПІТИ): ПРИЙШЛИ (ЙДУТЬ ПЕРЕГОВОРИ):
з. Антон МУЗИЧЕНКО
з. Павло НАГОРНИЙ
п. Андрій ПОНЄДЄЛЬНІК
н. Юрій ГОЛОВАЧУК
н. Артур ДОРІ
з. Дмитро ПРІХНА
з. Олександр КАСЬЯНЕНКО
з. Сергій АНДРЄЄВ (Нива-В, Вінниця)

Нива (Вінниця)

Команда ставила перед собою завдання виходу в Першу лігу вже в цьому сезоні, але на старті назбирала багато нічиїх і втратила чимало важливих очкових балів. Що на зараз вже не дає реальних шансів зайняти місце в "двійці". Натомість один з керівників команди продовжив працювати в кулуарах, звинувачуючи успішних опонентів в заангажованості. Істерика цього керівника, коли він то звільнявся, то "воскресав", протестуючи проти вигаданих ним самим міфічних"драконів", не красить футбол і викликає в кращому випадку іронію.

Разом з тим, команда з Вінниці, з чудовою футбольною історією, з великою кількістю чудових адекватних уболівальників, має великі амбіції і готова до нових звершень. У команди мають затвердити новий логотип, а під нього і плануються нові звитяги амбіційного клубу. Також в подальшому команда виступатиме без добавки "-В" у своїй назві, що буде відображено і у новому логотипі. 

Ниву-В покинули ряд гравців, у тому числі ключовий захисник Ниви-В Сергій Андреєв вирішив перейти у іншу Ниву, тернопільську. У грудні були продовжені контракти з більшістю гравців. Також залишається керувати вінницькою командою Денис Колчин, що по ходу сезону замінив на посту головного тренера Володимира Горілого. Залишається в команді і легендарний капітан Ниви Колінс Нгаха. Натомість про новачків вінничани на сьогодні не заявляли.  

ПІШЛИ (МОЖУТЬ ПІТИ): ПРИЙШЛИ (ЙДУТЬ ПЕРЕГОВОРИ):
 з. Олександр ТЕМЕРІВСЬКИЙ
п. Олег ДМИТРІЄНКО
п. Тарас ОВЧАР
н. Ярослав БРАСЛАВСЬКИЙ (завершив кар'єру)
з. Сергій АНДРЕЄВ (Нива, Тернопіль)
Дмитро ОСАДЧИЙ (перегляд за кордоном)

ФК Львів

Останніми закінчили виступи у 2017-му з усіх команд групи А, ставши єдиним представником групи в Кубку України. У 1/8 фіналу зійшися на СКІФі в цікавому поєдинку з представником групи Б, Дніпром-1. Довгий час львів'яни претендували на перемогу і лише за хвилину до "лотереї" ФК Львів пропустив фатальний гол від гостей, покинувши турнір. Був у певній мірі розвіяний міф про різний рівень груп - А і Б, адже лідери південносхідного підрозділу лише в останній момент зуміли перемогли міцного середняка групи А.

А перед цим, в останньому матчі чемпіонату Другої ліги, ФК Львів несподівано виграв у Вінниці в Ниви-В, і піднявся в турнірній таблиці на четверте місце. 

ПІШЛИ (МОЖУТЬ ПІТИ): ПРИЙШЛИ (ЙДУТЬ ПЕРЕГОВОРИ):
 в. Андрій ЖУК
з. Дмитро СТЕФЛЮК

Полісся (Житомир)

Житомирська команда теж бачить себе в Першій лізі. Щоправда, старт сезону був зовсім не такий, щоб робити звитяги. Команда була на грані зняття з чемпіонату. Однак згодом керівництво запевнило, що команда залишиться.

У команду прийшов Едуард Хавров, з'явилися нові гравці. Агробізнесу трохи повезло, що волею календаря він зіграв в Коростені саме в момент корінних змін у житомирській команді. І ще незіграний житомирський колектив поступився команді з Волочиська з розгромним рахунком 0:5. Нова команда ще не готова була в цьому матчі нав'язати боротьбу, але відігралися житомиряни вже в наступних матчах, отримавши три поспіль перемоги, неабияк здивувавши футбольну Україну. Зокрема, тернопільська Нива на диво усім була розгромлена з рахунком 3:0. 

Полісся й далі дивувало, продовживши вигравати поєдинки. Однак ставалися і провали. Команда не виконала завдання до зими зайняти 6 місце, опинившись у підсумку після осіннього етапу на восьмому. Через те наставник Полісся покинув команду разом з великою кількістю гравців.

Житомирська команда у листопаді продовжила бути активною в інформаційному просторі - Полісся очолив Володимир Мазяр. Та Мазяр не пробув у команді й місяця - після трьохтижневого перебування у Поліссі перебрався в Казахстан. Акжайик (Уральськ) став новим клубом екс-тренера Руху та Вереса.

Дослівно про перехід Мазяра офіційний сайт Полісся повідомив: "У листопаді цей фахівець дав згоду очолити "Полісся" за умови, що клуб не чинитиме перешкод, якщо з-за кордону йому надійде гідна пропозиція. Саме тому керівництво "Полісся" дотримується джентльменських домовленостей - найближчим часом український тренер очолить клуб вищої ліги Казахстану "Акжайик".

Разом з тим буквально вчора з'явилась чергова новина - клуб може очолити екс-наставник Металіста 1925 Олександр Приизетко. 

Відзначаємо, що Полісся, яке знаходиться на прискіпливому контролі губернатора та житомирської влади, є на цей момент найактивнішим клубом Другої ліги у зимове міжсезоння.

ПІШЛИ (МОЖУТЬ ПІТИ): ПРИЙШЛИ (ЙДУТЬ ПЕРЕГОВОРИ):
 гол.тр. Едуард ХАВРОВ
в. Дмитро МІХЄЄВ
з. Сергій ОНИЩУК
з. Дмитро ШЕВЧУК
п. Сергій ЗАГІДУЛІН
п. Максим ЗАЙНЧКОВСЬКИЙ
п. Віталій МИХАЙЛЕНКО
гол.тр. Володимир МАЗЯР
н. Віктор КОРОВІКОВ
 гол.тр. Володимир МАЗЯР
п. Сергій АЛЕКСАНОВ (МФК Миколаїв)
н. Вадим ШАВРІН (Авангард, Краматорськ)
гол. тр. Олександр ПРИЗЕТКО 

Скала (Стрий)

Опустившись у сезон 2017-2018 з Першої ліги, Скала непогано стартувала в Другій, улітку програвши лише лідерам, +5=0-2. Однак, починаючи з вересня, команда команда з Львівщини видала протилежний результат в наступних десятьох поєдинках +0=2-8!  "Підсолодила пілюлю" стриянам лише завершальна гра на виїзді в Чернівцях - 3:0 з Буковиною. 

На сьогодні офіційний сайт команди не працює, новин з табору команди немає, на трансферному ринку клуб не проявлявся...

ПІШЛИ (МОЖУТЬ ПІТИ): ПРИЙШЛИ (ЙДУТЬ ПЕРЕГОВОРИ):
 

Буковина (Чернівці)

22 грудня розпочався втягуючий десятиденний збір команди після відпустки, що відбувається в ФОК "Олімпія". Повноцінно команда стане готуватися до сезону після різдвяних свят. Про кадрові зміни в команді інформації немає.

ПІШЛИ (МОЖУТЬ ПІТИ): ПРИЙШЛИ (ЙДУТЬ ПЕРЕГОВОРИ):
 

Поділля (Хмельницький)

Хмельницьке Поділля не провело чимось видатний, чи вдалий півсезон, та виглядало конкурентноздатною командою. Можливо в атаці команда себе не проявила, та доволі злагоджено діяла в обороні.

Окрасою літньо-осінніх матчів стало подвійне дербі у Волочиську з лідером. В обох матчах хмельничани поступилися Агробізнесу з мінімальним рахунком 1:2 у цікавій напруженій боротьбі. В результаті за осінній сезон пропущено 23 голи. У пасиві лише одна поразка з великим рахунком на старті сезону. У Хмельницькому багато перспективної молоді, яку керівництво активно залучає до команди. Ось і у міжсезоння став відомий попередній список юнаків з академії, яких залучатимуть до перегляду. Більше інформації з штабу команди немає

ПІШЛИ (МОЖУТЬ ПІТИ): ПРИЙШЛИ (ЙДУТЬ ПЕРЕГОВОРИ):
 Владислав ОХРОНЧУК («Колос» Ковалівка)
п. Євген КОТЮН
з. Денис ОМЕЛЬЧУК
Владислав ВАТАВ
 з. Сергій СОЛОДКИЙ
п. Владислав БОНДАРЧУК
п. Дмитро НИЗОВЕЦЬ
п. Олександр ПОПАДЮК
н. Віталій НЕРУХ
н. Сергій ЯКОБЧУК

Арсенал-Київщина (Біла Церква)

Після програшу 1 жовтня у Волочиську 0:4 відвертий аутсайдер Арсенал-Київщина показав фантастичний фініш,  вигравши чотири та програвши лише один матч з загальною різницею 10:3, "здивувавши" з великим рахунком 3:0 міцні команди з Львівщини - ФК Львів та Скалу, а на завершення каноніри поставили переможну крапку у Вишнівці над третьою на цей проміжний момент командою групи А.

Білоцерківці все ж не покинули останню сходинку, але додали оптимізму і віри уболівальникам Київщини. Звісно, не останню роль зіграло те, що влада Обухова гостинно відчинила двері свого хорошого стадіону, надала умови для тренувань, та впевненості у майбутньому гравцям та тренерам. Було заявлено про амбітні плани побудови футбольної академії та розвитку команди у міцний конкурентноздатний колектив. Важливу роль відіграла особа Ігоря Жабченка, відомого у минулому гравця, а зараз тренера, який був консультантом команди. В тандемі з молодим фахівцем Олександром Акімовим він вивів Арсенал на пристойний рівень у кінці осені. Наразі про кадрові зміни в команді інформації немає, хіба що є імовірність, що повернеться Віктор Коровіков, який відіграв за Арсенал-Київщину на початку сезону чотири матчі, а далі непогано проявив себе у Поліссі під орудою Едуарда Хавріна.

ПІШЛИ (МОЖУТЬ ПІТИ): ПРИЙШЛИ (ЙДУТЬ ПЕРЕГОВОРИ):
   н. Віктор КОРОВІКОВ (Полісся) 

Зазначимо, що ситуація в українському футболі залишається нестабільною. Разом з тим, не виключено, що склад груп зверху донизу може бути розширено. І хтозна, може третє місце в групах Другої ліги за раптово зміненим весною регламентом стане прохідним у вищий дивізіон... Всяке буває... У минулі сезони ми вже не раз переконувалися, що регламент регламентом, але в силу різних обставин компетентними органами приймалися особливі рішення. Тож окремі команди, які бажають активно продовжити битву у групі А за підвищення в класі мають підстави сподіватися на "подарунки долі".

Інформація у таблицях може бути неповною
Використано інформацію із сайту sportarena.com та офіційних сайтів клубів. Фото з архіву fcab.com.ua

2009-2013 Karacool. ( - - ) www.karacool.com.ua free templates Joomla

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ 2023/24. ПЕРША ЛІГА
ЧЕМПІОНСЬКА ГРУПА
20.04.2024 5 тур  
  14.30  
АГРОБІЗНЕС
Волочиськ
  МАРІУПОЛЬ
Маріуполь
 
Волочиськ, стадіон "Юність"

ПЕРША ЛІГА 2023/24. Чемпіонська група

М   Команда   І   В   Н   П     М      О 
1  Карпати 22 18 3 1 41-12 57
2  Інгулець 22 15 4 3 43-14 49
3  Лівий берег 22 14 3 5 49-13 45
4  Епіцентр 22 9 9 4 31-24 36
5  Маріуполь 22 8 10 4 25-19 34
6  Полтава 22 9 7 6 40-32 34
7  Агробізнес 22 9 6 7 22-20 33
8  Вікторія 22 8 7 7 20-23 31
9  Прикарпаття 22 7 9 6 29-21 30
10  Кудрівка-Нива 22 7 9 6 24-26 30

 

ДЮФЛУ 2023/24. ПЕРША ЛІГА. Група 3

U17

 М  Команда  І   В   Н   П    Р/М    О 
1 ДЮФА Динамо (Львів) 10 7 2 1 20-5 23
2 АФ Скала 1911 (Стрий) 10 7 2 1 23-7 23
3 Динамо Інвест (Львів) 10 6 2 2 15-10 20
4 Арсенал (Чернівці) 10 4 1 5 24-19 13
5 Галичина (Львів) 10 3 3 4 12-17 12
6 Агробізнес-ДЮСШ 10 3 1 6 14-19 10
7 ДЮСШ-3 (Ів.-Фр.) 10 3 1 6 15-20 10
8 ДЮФК Ніка-05 (Ів.-Фр.) 10 0 2 8 11-35 2

 U15

 М  Команда  І   В   Н   П   Р/М   О 
1 АФ Скала 1911 (Стрий) 10 10 0 0 50-5 30
2 ДЮФК Ніка-05 (Ів.-Фр.) 10 8 1 1 42-8 25
3 ДЮФА Динамо (Львів) 10 6 1 3 25-9 19
4 Галичина (Львів) 10 4 4 2 27-11 16
5 Арсенал (Чернівці) 10 2 3 5 16-16 9
6 Агробізнес-ДЮСШ 10 2 2 6 10-30 8
7 Динамо Інвест (Львів) 10 1 1 8 5-29 4
8 ДЮСШ-3 (Ів.-Фр.) 10 1 0 9 4-71 3

ДЮФЛ XO 2023/24

U13

  М   Команда Ігор  В   Н   П   Р/М   О 
1 Агробізнес-ДЮСШ 5 5 0 0 10-2 15
2 ДЮСШ-1 Хмельн. 5 3 1 1 8-4 10
3 М-Мрія Хмельн. 5 2 2 1 12-5 8
4 Поділля Хмельн. 5 2 0 3 6-7 6
5 Новатор Хмельн. 5 1 1 3 6-8 4
6 КДЮСШ ППО ХАЕС Нетішин 5 0 0 5 1-17 0

 U11 група 1

 №  Команда Ігор  В   Н   П   Р/М   О 
1 ДЮСШ-2 Кам.-Под. 4 4 0 0 21-2 12
2 ДЮСШ-1 1 Хмельн. 4 2 1 1 13-2 7
3 Фортеця Кам.-Поділ. 4 2 0 2 18-11 6
4 Агробізнес-ДЮСШ 4 1 1 2 7-7 4
5 ДЮСШ-1 2 Хмельн. 4 0 0 4 0-37 0