Юхимович: "Агробізнес" у міжсезоння ще посилиться

Гравець ФК "Агробізнес" Дмитро Юхимович розповів пресслужбі ПФЛ про фізичну підготовку, шалений графік і великі амбіції…

ФК "Агробізнес" став відкриттям цього чемпіонату. Якщо минулого сезону команда ледь не опустилася до Другої ліги, то нині п'ять турів із 19 команда лідирувала у чемпіонаті, а завершила його осінню частину по великому рахунку в трійці найкращих. Центральний захисник команди Дмитро Юхимович був одним із найкращих цієї осені.  

- Дмитре, поділіться своїми враженнями від літньо-осінньої частини сезону. Можна сказати, що цей відрізок чемпіонату став найуспішнішим у вашій кар'єрі футболіста?

- Мене переповнюють виключно позитивні емоції. Якщо відверто, не очікував такої конкуренції після 19 зіграних турів. Кожна гра була складною та напруженою. Щоб досягати результату, необхідно відповідально підходити до кожного матчу. У Першій лізі зараз всі команди рівні, прохідних матчів не буває. Щодо мене, то дійсно вважаю, що провів поки свій найуспішніший відрізок у кар'єрі. Отримую задоволення від можливості зіграти за такої конкуренції. Сподіваюся, що у 2020 досягну ще більшого прогресу.

- За даними Wyscout ви є лідером за кількістю передач у Першій лізі. У середньому за гру віддавали 65.24 передач і при цьому 91% з них виявилися точними. Це той показник, до якого ви прагнете?

- Звісно, як і будь-якому футболісту мені надзвичайно приємно від того, що зміг досягти такого результату. Не зупиняюся на досягнутому, адже завжди потрібно вдосконалюватися і не тільки у цьому ігровому аспекті. Мені подобається комбінаційний стиль гри "Агробізнеса", у якому беруть участь також і центральні захисники. Розуміємо, що потрібно додавати у якості гри і ми над цим постійно працюємо.

- Задоволені своїм прогресом у цьому компоненті гри? Що робите для того, щоб прогресувати і ставати ще кращим?

- Завжди хочеться виступати стабільніше. Після тренувань обов'язково залишаюся, працюю у тренажерному залі. Хочеться подякувати нашому колишньому тренеру з фізичної підготовки Сергію Янковому, який розповів багато корисної інформації. З цим спеціалістом працювати одне задоволення, хоча інколи було дуже складно. Важливо, що така робота приносила свої плоди під  час матчів.

Багато уваги приділяю психології. Стабільність — признак класу футболісту. На жаль, у мене з цим існують певні проблеми, проте дуже плідно працюю над вдосконаленням своєї гри, стабільністю. Впевнений, що у 2020 році виступатиму ще краще.

- Десять гравців "Агробізнесу" потрапляли у символічні збірні протягом 19 турів Першої ліги. Напевно, це є підтвердженням прогресу команди?

- У нашій команді багато кваліфікованих виконавців, які завжди працюють над собою та вдосконалюються. Проте, всі знають, що головний козир Агробізнеса — командна гра та командний дух. У нас зараз зібрався колектив, у якому всі гравці надзвичано дружні, стоять один за одним горою. Намагаємося збиратися командою, сім'ями, відпочиваємо разом. Сім'ї — наше натхнення і саме рідні стимулюють нас працювати ще більше.

- Відчуваєте гордість за такі результати?

- Звісно, для нас дуже приємно, що цей відрізок сезону провели так успішно. Чудово, що футбольні експерти визнавали гравців "Агробізнес" найкращими на різних позиціях. Це є свідченням того, що наша команда рухається в правильному напрямку.

- Ви у літньо-осінній частині сезону зіграли 13 матчів із 19? Чому шість пропустили?

- У мене було мікропошкодження, через яке довелося пропустити два матчі. Після пошкодження складно було відразу повернутися у гру, адже як і у кожній професіональній команді у "Агробізнеса" присутня здорова конкуренція. Кожен може замінити кожного. Працюю над тим, щоб стабільно виступати протягом всього сезону. Вважаю, що мені це до снаги. Все у моїх руках.

- Наскільки складно у функціональному плані було витримати такий складний календар, коли доводилося грати по два матчі на тиждень?

- На перший погляд таких графік може здатися складним. Проте, коли працюєш у такому ритмі, то поступово починаєш звикати. Тренерський штаб робить все від себе залежне, щоб гравці якнайшвидше відновлювалися від матчів і у бойовій готовності підходили до наступної гри. Подивіться скільки матчів доводиться грати клубам АПЛ? Футболісти в Англії витримують шалений графік. Ми також до цього прагнемо, на тренуваннях віддаємося на всі 100%.

- Відчуваєте, що команді вистачило того фундаменту, який було закладено на літніх зборах? Наскільки міжсезонні збори важливі?

- Звісно, влітку ми надзвичайно плідно попрацювали і зараз це приносить нам свої результати. Коли з Думанюком повернулися до розташування команди після Всесвітньої універсіади, то відразу відчули новий підхід до футболістів з боку тренерського штабу. Були приємно здивовані, відчували ще більшу мотивацію. З появою Сергія Янкового зрозуміли важливість роботи тренера з фізичної підготовки. Цей спеціаліст дав нам багато нової корисної інформації, він контролював багато процесів. Хочеться відзначити Остапа Маркевича, який прийшов у команду зі своєю новою та цікавою методикою. За короткий проміжок ми повірили у себе. Головний тренер багато уваги приділяв  психології гравців і це принесло свої результати. Остап Маркевич розповів нам дуже багато нової інформації. З таким тренером працювати у задоволення.

- Очікували, що по завершенню 2019 року "Агробізнес" розташуватиметься у першій шістці? Згодні, що відвертий нефарт переслідував команду весь минулий рік?

- У першу чергу самі повинні повірити у власні сили, у те що можемо виконувати поставлене керівництвом завдання. Всі гравці, тренерський штаб, працівники клубу зробили величезний обсяг роботи і це нам приносить результат. Хочеться також відзначити наших вірних вболівальників, які приходили на стадіон навіть у морозну погоду і палко підтримували команду. Щиро вам вдячний за це.

Можливо, нам дещо і не щастило, проте Олександр Іванов завжди говорить, що фортуна посміхається найсильнішим. Ми самі розуміли, де недопрацьовували і у яких компонентах гри потрібно додавати. Головне, що змогли зробити правильні висновки. Важливо, що у цьому році нам вдалося досягнути результатів, які від нас чекають вболівальники та керівництво клубу. Звісно, попереду ще більш  напружена друга частина сезону, тому необхідно з усією відповідальністю підготуватися до вирішальних матчів.

- У якому компоненті грі досягли найбільш суттєвого прогресу?

- На мою думку, особисто я та вся наша команда за той період що працювали з Остапом Маркевичем додали у тактичному плані. Від Олександра Михайловича також дізналися багато нового щодо тактики, роботи з м'ячем та інших компонентів гри, які кожен день відпрацьовували на тренуваннях.

- Почесний президент клубу Олег Собуцький сказав що "Агробізнес" поки що не ставить собі за мету вже у цьому сезоні підвищуватися у класі.

- Перед нами стоїть завдання завершити сезон у шістці лідерів. Розуміємо, щоб грати у Прем'єр-Лізі повинні мати відповідну інфраструктуру, дитячу академію, додаткове фінансування. Впевнений, що кожен футболіст, тренерський штаб прагне зайняти призове місце, адже це надзвичайно престижно. Досягнути такого результату у неймовірній конкуренції — чудова мотивація для нас. Звісно, цього також прагне і наш почесний президент. Олег Собуцький - надзвичайно амбітна людина, яка хоче, якщо грати у Прем'єр-Лізі, то тільки у Волочиську. Президент не хоче шукати міста, які могли б нас прийняти. Завжди граємо для власних вболівальників, які палко підтримують команду. Впевнений, що найближчим часом подаруємо фанатам матчі Прем'єр-Ліги саме у Волочиську.

- Якщо оцінювати кадровий потенціал та рівень гри, то відчуваєте у собі спроможність навесні поборотися за призові місця? Підсилювати склад треба?

- Після закінчення осінньої частини сезону нас залишили три кваліфікованих, молодих та амбітних футболістів. Хочу від усієї команди подякувати їм за те, що вони зробили для "Агробізнеса". Впевнений, що у міжсезоння необхідно очікувати на підсилення складу. Керівництво клубу і тренерський штаб працюють над цим питанням. Переконаний, що підсилення буде якісним, адже рівень команди підвищився і гравці повинні йому відповідати. Удосконалюватимемо свою гру та допомагатимемо новим гравцям влитися у наш дружній колектив.

Відчуваємо, що здатні завершити сезон серед трійки призерів. Будемо плідно працювати і закладати фундамент функціональної підготовки у зимове міжсезоння, щоб навесні складати гідну конкуренцію командам , які ставлять перед собою завдання підвищитися у класі. Користуючись нагодою хочу подякувати усім хто був причетний до нашої команду у цьому успішному футбольному році. У 2020 році будемо радувати всіх вас успішною та результативною грою.

Пресслужба ПФЛ

2009-2013 Karacool. ( - - ) www.karacool.com.ua free templates Joomla

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ 2023/24. ПЕРША ЛІГА
ЧЕМПІОНСЬКА ГРУПА
03.05.2024 7 тур  
  13.00  
АГРОБІЗНЕС
Волочиськ
  ЛІВИЙ БЕРЕГ
Київ
 
Волочиськ, стадіон "Юність"

ПЕРША ЛІГА 2023/24. Чемпіонська група

М   Команда   І   В   Н   П     М      О 
1  Карпати 24 19 3 2 43-14 60
2  Інгулець 24 17 4 3 49-15 55
3  Лівий берег 24 14 4 6 51-16 46
4  Епіцентр 24 10 10 4 33-25 40
5  Кудрівка-Нива 24 9 9 6 28-27 36
6  Маріуполь 24 8 11 5 26-21 35
7  Вікторія 24 9 7 8 21-25 34
8  Полтава 24 9 7 8 41-36 34
9  Агробізнес 24 9 7 8 23-22 34
10  Прикарпаття 24 8 9 7 32-26 33

 

ДЮФЛУ 2023/24. ПЕРША ЛІГА. Група 3

U17

 М  Команда  І   В   Н   П    Р/М    О 
1 АФ Скала 1911 (Стрий) 12 8 3 1 27-8 27
2 Динамо Інвест (Львів) 12 8 2 2 18-11 26
3 ДЮФА Динамо (Львів) 12 7 3 2 20-8 24
4 Арсенал (Чернівці) 12 5 2 5 28-20 17
5 Галичина (Львів) 12 4 3 5 13-20 15
6 Агробізнес-ДЮСШ 12 3 3 6 15-20 12
7 ДЮСШ-3 (Ів.-Фр.) 12 3 1 8 15-24 10
8 ДЮФК Ніка-05 (Ів.-Фр.) 12 0 3 9 13-38 3

 U15

 М  Команда  І   В   Н   П   Р/М   О 
1 АФ Скала 1911 (Стрий) 12 12 0 0 53-6 36
2 ДЮФК Ніка-05 (Ів.-Фр.) 12 10 1 1 50-10 31
3 ДЮФА Динамо (Львів) 12 6 2 4 25-13 20
4 Галичина (Львів) 12 4 5 3 27-12 17
5 Арсенал (Чернівці) 12 4 3 5 26-16 15
6 Агробізнес-ДЮСШ 12 2 2 8 13-38 8
7 Динамо Інвест (Львів) 12 2 1 9 8-32 7
8 ДЮСШ-3 (Ів.-Фр.) 12 1 0 11 5-80 3

ДЮФЛ XO 2023/24

U13

  М Команда   І  В   Н   П    Р/М    О 
1 Агробізнес-ДЮСШ 5 5 0 0 10-2 15
2 М-Мрія Хмельн. 7 4 2 1 19-5 14
3 ДЮСШ-1 Хмельн. 6 4 1 1 15-6 13
4 Поділля Хмельн. 7 3 0 4 10-14 9
5 Новатор Хмельн. 6 1 1 4 6-9 4
6 КДЮСШ ППО ХАЕС Нетішин 7 0 0 7 4-28 0

 U11 група 1

 №  Команда Ігор  В   Н   П   Р/М   О 
1 ДЮСШ-2 Кам.-Под. 4 4 0 0 21-2 12
2 ДЮСШ-1 1 Хмельн. 4 2 1 1 13-2 7
3 Фортеця Кам.-Поділ. 4 2 0 2 18-11 6
4 Агробізнес-ДЮСШ 4 1 1 2 7-7 4
5 ДЮСШ-1 2 Хмельн. 4 0 0 4 0-37 0